Pastrati Rosia verde!

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Tuesday, July 31, 2007

Ce-a mai murit si Teoctist!...

Dar nu asta ar fi necazul cel mai mare...la 92 de ani e posibil sa nu te mai gandesti la vacante prin Europa. Mi se par insa ciudate reactiile din presa, jalea nationala, mai ceva decat negura de la Vatican atunci cand a murit Papa, ziua de doliu national si regretele de la mic la mare fata de "disparitia prematura" (?!?) a unui "om deosebit, intemeietorul si legătorul comunitatii crestine din Romania". Ce-i drept, nu chiar oricine putea sa toarne pentru Securitate si nici daramarea bisericilor nu putea fi aprobata de fitecine, deci poate ca au si ei dreptate. Cu niste acte deosebite suntem toti datori.

Faptul ca Biserica ocupa, in sondaje, locul 1 al increderii in institutiile de stat justifica cele circa 30 de stiri care aparusera pe Mediafax aseara cu toate declaratiile reprezentantilor BOR, ale lui Vacaroiu, Basescu si toti enoriasii care se spovedesc pe la Golden Blitz, la un vin sfintit? Toti se vor jeli acum ca Teoctist a disparut si ca nu a putut fi inmormantat in Catedrala Mantuirii Neamului, fara sa se mai gandeasca nimeni ca din dorinta lui Teoctist, acea catedrala urma sa distruga jumatate din parcul Carol? Toleranta care ar trebui vina din credinta arborata de romanii cu insigne cu Iisus in piept, simtul masurii care ar trebui sa ne simbolizeze religia, valori care trebuiau "promovate" de cel mai de seama reprezentant al Bisericii s-au reflectat in afacerea cu parcul Carol, la marsurile Gayfest - in care participantii erau huiduiti si loviti de maicutele batrane cu braul de lana, fane ale Fecioarei Maria, in slujbele de Pasti in care hop-top apare mentionat si numele presedintelui care, vorba aia, are dreptul la 100 de grame in plus de gratie divina.

Pana si Remus Cernea, care era in conflict de ani de zile cu BOR, a afirmat ca "e un moment trist, care trebuie respectat". Sunt de acord cu asta. Dar nu am vazut pana acum vreo stire obiectiva, doar o jelanie suspecta care probabil ar trebui sa demonstreze ca suntem un popor cu frica lui Dumnezeu. Dar de ce? E, ia mai bine sa punem noi mana sa credem, ca de cercetat se ocupa institutiile de stat.

1 comment:

gabitzu said...

Fotografii cu Patriarhul Teoctist in Catedrala sunt la www.fotoblog.ro . Mai multe fotografii vor fi zilele acestea.