Pastrati Rosia verde!

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Thursday, June 21, 2007

Prosteala pe fata, alaturi de pistrui

Pentru ca simt ca munca ma tampeste de vreo saptamana, azi o sa-mi permit sa bănănăi, cum s-ar zice si sa ma junglizez si sa aberez, in contextul cultural dat.
Intrebarea mea e de ce oamenilor le e frica de ce simt? De ce o tipa care scrisese la un moment dat ceva foarte misto, despre cum ar dansa pe o plaja, s-a rusinat apoi si a sters post-ul? Cum devine cu moliciunea care te ia din cand in cand, care e eul tau, de fapt si de care incerci sa fugi cat mai repede, fiindca iti dai seama ca esti pe teren minat - vulnerabilitatea?
Stii salata de fructe? Ea nu are niciun sens luata "en detail". Per ansamblu insa, iti pare bine ca exista :) sau cel putin papilelor tale. Da, nu totul trebuie sa aiba mereu coerenta. Da, totul are mereu o cauza de la care pleaca, dar nu si un sens. Cateodata intelegi de ce, dar nu si spre ce.
Azi nu judec. Azi nu exista lucruri bune sau rele si cu toate astea nu se poate spune ca e o zi care nu a existat.
Ma gandesc la Anne Frank. Anunta o femeie Gemeni get-beget :) Curiozitatea, egocentrismul, incapatanarea, scrisul. Gandea diferit, cu toate consecintele. Nu o vad ca pe o victima a Holocaustului... O vad ca pe o fiinta inteligenta si curajoasa care a avut ghinionul sa fie evreica. Faptul ca a murit e un dat al timpului in care a trait. Dar felul in care gandea m-a interesat mai mult decat influenta suferintelor prin care a trecut. Stiu, prietenul meu o sa spuna din nou ca sunt un mic Hitler, dar cred ca n-ai cum sa controlezi contextul in care te nasti, nu-ti poti controla locul nasterii, religia in momentul in care esti botezat/initiat, parintii, politica mondiala... Tot ce poti face e sa te evoluezi cat poti de mult si asta intereseaza cu adevarat. Iar fata asta reusea sa treaca destul de bine, as zice eu, peste mediul in care traia, concentrandu-se pe ce era cu adevarat al ei. Poate ca asta inseamna de fapt puterea.
Incheind cu filozofia de buzunar, ma duc sa mai amestec in salata.
Cred ca-i amuzant sa schimbi genul obiectelor..sa bei un can de apa dupa ce ai rontait un acadel. Nu m-ar mira sa apara in cativa ani si variantele astea in DOOM care s-a becalizat suficient de mult cat sa accepte "pizză" ca forma corecta.

No comments: