Pastrati Rosia verde!

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Wednesday, June 13, 2007

Adica ai fi asa (si-si infunda obrazul cu degetul aratator) daca n-ai zice "multumesc"

Se intampla cateodata ca unele imagini sa dea peste tine, sa vina la tine - evident, atunci cand esti cel mai putin atent.

Eram in zona universitatii, in spatele spoielii de magazine si cladiri renovate de la sosea. Nu stiu cum au facut asta celulele cu bastonas si alte pete galbene din ochii mei, dar uite ca nu e chiar simplu sa treci peste imaginea unui fel de desert gri - gunoaie, mult-mult asfalt, tomberoane, chiar si pisici gri, tot gri, murdar, singur. Si brusc asa, aproape violent, cateva mere scapate sau poate aruncate langa un trotuar, niste pete autiste de galben cu rosu, izolate-inconjurate de tot acel gri. De-ti venea sa te duci sa le intrebi "Ce cautati voi in cartierul asta?".

Am mers in continuare, cautand subiecte de pozat. Cateodata, dai la copca degeaba, fiindca poti sa mergi toata ziua si sa nu ti se arate nimic, ca poate nu-i momentul sa fii acolo.

Dar am dat peste strazi pietruite, in care sunt case vechi si scorojite, cu balcoane minuscule. Poate un metru si jumatate lungime? Intr-un balcon din asta vechi, din fier forjat, era asa, ca un fel de casa in miniatura: perne mari, una peste alta, scoase la aerisit; langa ele, alte perne, dar mai mici, haine spalate si puse la uscat, un scaun din lemn, un borcan din plastic pentru muraturi, un lighean de rufe, cateva perechi de incaltaminte si o carpeta pusa pe balustrada, probabil tot la aerisit; si intre toate astea, deasupra tuturor - la propriu - trona un trandafir mare si rosu, intr-un pahar :) Cu o zi in urma, fusese 8 martie :)

No comments: