Pastrati Rosia verde!

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Friday, March 27, 2009

Ora Pamantului romanesc

Mai stiti Ora Pamantului? Actiunea aia de pe 28 martie, in care suntem invitati sa ne alaturam unei actiuni concomitente in toata lumea si sa oprim orice consum de curent timp de o ora?

Pentru Ora Pamantului, cuprinsa intre 20.30 si 21.30, trupa Sistem va canta in Piata Constitutiei. Noutatea consta in faptul ca evenimentul va fi 100% unplugged. Nu se va consuma niciun pic de energie electrica pentru ca pe scena nu va exista niciun microfon, nicio boxa, niciun cablu si, mai ales, niciun reflector.

In vecinatatea scenei va fi amenajat un “60” urias, compus in totalitate din lumanari, care va constitui singura sursa de lumina, in afara de iluminatul stradal din zona.

Pentru implicarea sa constanta in actiunile ecologice, Zoli Toth, care e si membru al Sistem, a fost numit ambasador al Earth Hour si zice despre concertul din Piata Constitutiei: "Va fi ca in liceu cand ne strangeam in parc si vreun coleg canta la chitara. Nu era asa multă lumina, nu aveam nici amplificare, dar ne simteam tare bine. Pe 28 martie, pe scena vom fi doar noi si butoaiele noastre, masurand in ritmuri cele 60 de minute in care fiecare trebuie sa se gandeasca la viitorul planetei. Le multumim celor de la Recolamp care au facut acest concert posibil si sper ca sambata seara sa ni se alature cat mai multi prieteni intru ecologie.”

Nu e faina ideea? Nu e emotionanta implicarea? Si nu e stupid ca va fi urmarit de o mana de spectatori, de fapt spectatoare, pentru ca exact la acea ora se difuzeaza si meciul Romania-Serbia? Care, oricat am vrea noi sa "salvam pamantul", nu poate fi urmarit la lumanare... Nu se face. Or'shcat.

No comments: