Pastrati Rosia verde!

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Tuesday, February 3, 2009

Singur acasa - the revenge of the syrup

Ori am devenit foarte paranoica, ori de la o vreme mi se intampla tot felul de chestii - coincidente, potriveli sau pur si simplu lucruri care nu se leaga. E o senzatie ciudata cand esti singur in casa si auzi orice sunet si, inevitabil, cand n-ai ce face, iti vin idei. Si ce idee sa-mi vina si mie, 3 noaptea fiind, cand in linistea casei se aude deodata o bubuitura si dupa aia o sticla cazand pe gresie si facandu-se tandari? Pai ideea ca ar fi potrivit sa-mi stea inima-n loc. Dupa aia, ca poate o fi fost la vecini, ca ei sunt firi mai glumete.

Dar cand deschid usa camerei, vad cum troneaza in mijlocul bucatariei fosta mea sticla cu sirop de visine, facuta acum zob si cu sirop intins pe jos, pe pereti, pe frigider, timisoara-toata tara. Asta mica arata de parca cineva o daduse cu capul de usa frigiderului, unde s-a spart nitel si mi-a facut o pictura abstracta, dupa care a binevoit sa se faca bucati pe jos. Ce cauta ea sa faca una ca asta in creierii noptii, cand toata ziua statuse cuminte la locul ei, nu pot sa inteleg. Poate avusese o zi grea, dar chiar asa, sa explodeze, nu ma asteptam. Putea macar sa vina sa stam de vorba inainte.

In fine, pentru ca paranoia nu ma lasa niciodata la greu, primul lucru la care m-am gandit a fost ca mi-a intrat cineva in casa, asa ca am pus mana pe ce am gasit prima oara mai ascutit (stiu, ma uit la multe filme americane), respectiv o foarfeca si am pornit in inspectie prin camere. In afara de Brad Pittic, care cred ca deja isi radea discret in mugurii proaspat iesiti, nimeni.

Urmatoarea scena era tot de film american prost, in care eu stergeam cu mopul o baltoaca rosie ca sangele si la fel de vascoasa, plina de cioburi. Am o imaginatie bogata si nici linistea mormantala si ora inaintata nu ma ajutau prea mult, asa ca am bagat rapid un "Tatal nostru" in timp ce fabricam, cu mopul, o galeata de sirop de visine. Mereu mi-am dorit un metru de ciocolata, unul de bere si o galeata cu sirop numai pentru mine. Da, cred ca asta a fost de fapt cauza. Be carefull what you wish for.

11 comments:

Livia Gyongyosi said...

vaaaai... si te-a lasat pe tine inima sa nu pui niste barcute de hartie pe siropul ala, sa crape fantomitzele jucandu-se cu ele????

Anonymous said...

io m-as uita mai atent dupa ceva cacareze de shobo... sint extrem de mari amatori de diverse chestii imbuteliate... zic si eu, desigur, intr-un acces de voiosie logica.

Alina said...

Daca erau niste fantomite bine-crescute, ar fi trebuit sa doarma la ora aia, nu sa se tina de magarii. Drept urmare am sters tot siropul, le-am luat mingea si le-am spart-o. Cineva trebuie sa puna piciorul in prag :)

Alina said...

@ Vasilissa: Oleu, la asta nu ma gandisem. Acum, ca mi-ai zis, un shobo nu poate decat sa ajute unui somn si mai linistit :(

Anonymous said...

sunt specialist în şobo. am avut. şi şobo şi şori, în acelaşi timp. ţin să vă reamintesc că stau la etajul 8.
deci, cum spuneam, am trecut prin asta şi ştiu ce e de făcut. un sigur lucru: roagă-te! tătăl nostru nu e suficinet. caută pe forumurile de specialitate noi rugăciuni. şi roagă-te.

vio said...

Mai demult, n-am spus nimănui, dar am văzut aşa la mine pe chiuvetă..aşa..un fel de urme. şi dacă stau să mă gândesc este foarte posibil să fi fost de şobo. Sper că nu te-ai rugat să vină la 10.

bă, eu mă gândeam aşa că un sunt dusă totalmente cu pluta. dacă ar veni la mine în casă o fantomă. şi aş mai şi simţi-o, mi-aş scoate scapu dintre perne, i-aş spune "salut" şi m-aş culca la loc.

Alina said...

@ muntele - auzi, nu mai bine scoti tu niste vin sfintit cand mai vin pe la tine?

Alina said...

@ vio: Daca te-ai trezit cu cineva langa pat, care ti-a intrat pe nesimtite in casa, probabil ca era fantoma proprietarului in ziua de chirie :)

Adrian Costea said...

bisica zici ca n-ai, catsel nexam, usi si ferestre cu gratii si lacate, deci sticla a fost de vina. Pune un aparat de masurat caliopii proglemonici. Poate iese ceva din asta. Macar un semn. Poate sa fie si ics.

Alina said...

Daca ar iesi ics, ar fi icstraordinar, dar daca ma trezesc cu vreun "Not at my desk, brb"?

Adrian Costea said...

:))