Pastrati Rosia verde!

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Friday, February 13, 2009

Deci leapsa

Ma fugareste Vio de vreo doua zile de nu mai am suflu. Ba ne contram cu Dan Puric, ba ne pune la ghicitori, ba ne alergam cu un stol de comentarii pe bloguri. Acum abia imi mai trasesem sufletul, ca iar ma pune la treaba. Cica sa rezolv cu leapsa asta, care zice asa:

1. Ia cartea cea mai aproape de tine (nu scotoci prin bibliotecă după vreo carte deosebită sau “intelectuală”).
2. Deschide la pagina 123.
3. Găseşte a cincea propoziţie/frază

Ma conformez si iau prima carte din camera celalalta, ca aici am doar revista "Vatra", care nu cred ca se pune. Deci e vorba de .. tam-ta-na-naaam... "Jurnal intim" a lui Marin Preda.

La pagina 123, a cincea propozitie, zice...aoleu, nu e bine... e o chestie tot ca o poezie. O lista cu notite. Dar asta e, pe al cincilea rand zice sarac, dar cinstit: "VII - Anghel si taranii". Pam pam :)

Urmatorii pe care sa cada pocinogul...sa fieeee... Rock si Adi :D

6 comments:

Livia Gyongyosi said...

imi vine sa citesc cartea:)

Alina said...

Mimi, ti-am zis ca Moromete e singurul cu care m-as marita si azi? :)

Anonymous said...

ete una si de la mine: Boris Vian, Blues pentru o pisica neagra. Propozitia a cincea de la pagina 123 (asta e un fel de antipagina5???) "O cunosti?"

Alina said...

Si una care poate s-o fi legand :) Vine de la Adi - din "Regele" lui Donald Barthelme: "Am numarat mortii, cu aproximatie, bineinteles." :)

aristocle said...

"Adu-ţi aminte de asta în momentele în care te iei prea în serios."
Cioran, Caiete II, ed. Humanitas, 1999

Alina said...

@ aristocle:
Oarecum in completarea lepsei tale, acum aproape 3 ani am primit un sms pe care il pastrez si acum in telefon si care zice:
"Nu fi prea neprihanit si nu te arata prea intelept: pentru ce sa te pierzi singur?" :) (citatul ce deschide "O zi la plaja" a lui Heere Heeresma)