Pastrati Rosia verde!

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Thursday, August 6, 2009

Corul nemultumitilor: Carcotasi din lumea-ntreaga, eu va dau un singur sfat...

...haideti la Cluj, pe 15 septembrie, fiindca nu e de ratat :)

Ce nu e de ratat? Corul Nemultumitilor, un proiect care s-a organizat prin toata lumea, de la Canada si Rusia, pana la Singapore si Ungaria, si care a ajuns acum si in Romania.

In ce consta? In fiecare tara in care se organizeaza acest cor, oamenii isi inscriu pe un site toate ofurile, isi parasc vecinii, isi injura seful, se plang de politicieni, de sucurile care iti coloreaza limba, de faptul ca ploua prea des, ca nu se mai fabrica decat servetele de hartie, ca nu se respecta pistele pentru biciclisti. Mai pe scurt, pe site-ul asta, oamenii se pot plange de absolut orice vor si cat vor.

Apoi, aceste nemultumiri se selecteaza, iar din cele mai originale se alcatuieste un cantec care va fi cantat, evident, in cor :) In cor se poate inscrie orice persoana, de orice varsta si care sa aiba voce macar cat sa nu crape oglinda de la baie. Inscrierile se fac pana pe 15 august, pe site-ul Corului. In cazul nostru, la Cluj, corul va canta in 3 locuri publice (Manastur, Centru si Marasti), pe 15 septembrie.

Mi se pare o idee foarte, foarte misto :) Nu doar ca poti sa faci un pic pe societatea civila, dar poti s-o faci si fara sa te constipi, indignat, de cat de prost merg lucrurile la noi. Poti sa tragi un semnal de alarma, dar intr-un fel amuzant. Eu, una, abia astept :) Am trimis si mail ca sa ma inscriu :)

Aici sunt doua coruri, primul din Helsinki (aici sa vedeti probleme :) ) si al doilea din Budapesta



5 comments:

Livia Gyongyosi said...

pe 15 incepe scoala. ma duc cu mama sa-mi ia rechizite...

Alina said...

hai, dom'le, ca in ziua aia doar ne asaza in banci, nu pierdem mare lucru.

vasilissa said...

mă, io nu am nemulţumiri. uite aşa, sînt foarte mulţumită de ţara noastră şi chiar nu îi înţeleg pe ăia care cîrcotesc zi lumină că ba e prea scumpă energia electrică (să muncească mai mult, în fond nu din salariu îşi iau puştii ăia bemve decapotabil?), ba e prea murdar oraşul (să ia un şorţ, o mătură şi o găleată. dacă nu le pot folosi în scopul pentru care au fost create, le pot transforma în scut şi arbaletă), ba că boc e prea mic de statură (cînd de fapt ei înşişi sînt nesimţit de înalţi), ba că sistemul de învăţămînt e la pămînt (ca şi cînd ne foloseşte la ceva şcoala) şi tot aşa. deci, nu am nemulţumiri. sînt perfect adaptată.

Alina said...

:)) "adaptata", that was a good one!

Roxana said...

io vin! dar tre sa trecem si pe la mall-ul din timisoara daca tot ajungem acolo.