Pastrati Rosia verde!

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Saturday, April 25, 2009

Si acum, toti, in cor: Multuuumiiim, Vodafone!

Acum fix 4 minute a fost un cutremur care s-a simtit ceva mai mult decat o gadilatura, adica na, ne-am distrat, a meritat efortul. Cutremurul a durat vreo 10 secunde, sa zic. Dupa ce s-a terminat, excitata de adrenalina, dau sa imi sun consortul, sa-i zic ce misto a fost, ca uite, in sfarsit, asa mai uitam si noi, oamenii, de muncile disperante si ne aducem aminte ca putem sa murim in orice moment si ca n-am facut nimic interesant pana acum.

Bun, si dau sa-l sun. Amandoi in retea Vodafone. Ghinion 1: eroare de conexiune. Ghinion 2: retea ocupata. Ghinion 3: se inchidea direct, nici nu mi se mai forma numarul. Dupa cateva minute, deja uitasem de ce voiam sa sun initial si ma distram tot insistand sa sun si intrebandu-ma cat pot ei s-o mai tina asa.

Din care deduc ca, probabil, toti au pus mana pe telefon in secunda in care a inceput cutremurul si si-au sunat rudele ca sa-si ia adio. Eu am fost mai fraiera si m-am trezit abia dupa 10 secunde, cand s-a terminat cutremurul, deci n-am mai prins loc. Asta ar fi o varianta.

Varianta a doua ar fi ca Vodafone e varza si ca fazele de pana acum in care mi se intrerupeau convorbirile, ma auzeam cu ecou sau auzeam in telefon niste zgomote ciudate, ca de drujba in functiune, nu veneau de la prietenii mei imaginari. Si nu erau nici coincidente. Ele pur si simplu ziceau, toate, acelasi lucru: ca la conducerea Vodafone everyday is a holiday si ca pentru ea conteaza putin spre deloc cat de multumiti sunt clientii de serviciile Vodafone.

Cum ar veni, cand chiar ai nevoie sa suni pentru o urgenta, mai bine iti iei un porumbel voiajor si stii ca ai rezolvat problema. Pentru ca ma gandesc asa, ca chestie: daca ar fi fost un cutremur chiar puternic, din ala cu geamuri sparte si tot tacamul...si daca un geam din ala imi pica mie pe picior si-mi nimerea, sa zicem, o vena esentiala... eu ce faceam, ma intindeam confortabil, imi luam niste integrame si asteptam sa isi revina Vodafone cu reteaua ca sa pot suna la Salvare sau la familie? Ca uite, de-asta zic, adica nu dau cu parul, dar propun: n-ar fi mai cinstit ca, dupa faza asta, sa dea Vodafone cado, la fiecare abonament incheiat, si o asigurare de viata?

(PS: intre terminarea cutremurului si terminarea post-ului astuia au trecut 25 de minute. Nici acum nu s-a eliberat reteaua. Si uite cum "Hai liberare!" capata noi si noi sensuri :) )

(PPS: la momentul la care am scris post-ul, nu aflasem ca de fapt toate retelele au cazut, ba chiar si cea fixa de la RDS, din cate am inteles. Asta nu poate decat ori sa anuleze tot post-ul asta, ori sa-i inmulteasca mesajul cu 3 sau cate retele de telefonie mobila or fi :) )

6 comments:

Irina said...

Eu am vorbit la telefon după cutremur fără probleme. Ce-i drept, am încercat de 2-3 ori înainte să prind linia, dar dup-aia a fost ok. Nu ştiu dacă o fi picat dup-aia Orange-ul, dar a fost ok. Iar ai mei m-au sunat pe good old Romtelecom la câteva zeci de minute după... când s-au uitat şi ei la ştiri :)

aristocle said...

Mai bine de mine. De cutremur am fost pe munte, masivul Siriu, aşa că nu am simţit nimic. Iar singura reţea care mergea pe acolo a fost Zapp, pe telefonul meu. Asta spre uimirea tuturor, care stăteau cu Vodafone şi Orange degeaba la gât. Începusem să dau telefoane mai mult de bucurie că am semnal decât să mă laud cu ce peisaje pot vedea. Iar astăzi am primit un sms de la Zapp în care eram anunţat că la ei nu a căzut reţeaua de cutremur. Deşi la ce trafic şi număr de abonaţi au nu mă mir, nu prea a avut ce se bloca. Oricum, la nevoie pot suna la 112 şi în reţea.

Adrian Costea said...

"vena esentiala"? :))))))))))))

vio said...

băi, mai schimbi şi tu postu ăsta? sau aştepţi un nou cutremur?

Alina said...

your command is my wish :)

Alina said...

@ adrian: acum de ce vrei sa le faci pe capilare sa se simta prost? :)