Pastrati Rosia verde!

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Wednesday, May 28, 2008

ne.vazute

"Sa vorbesti mereu despre lucrurile care nu se pot vedea. Oamenilor le place sa auda povesti despre ce nu pot sa vada". O poveste despre curajul - cel mai greu daca m-ai intreba pe mine - fata de propria persoana.

5 comments:

Irina said...
This comment has been removed by the author.
Irina said...
This comment has been removed by the author.
Irina said...

M-a pus pe gânduri postul asta. Nu înţeleg despre ce curaj vorbeşti, pentru că în poveste mi se pare că e vorba doar despre frică :)). Mi-ai adus aminte de comentariul lui Carmen la un post de-al meu, norii. Era după împrejurarea aia nefericită din primăvară. Zicea ea: Doar in situatiile limita suntem adevarati. Vorba lui Plesu, necazul este o oglinda care iti reflecta interioritatea. Te-ai vazut asa cum esti: rezistenta la dureri de foarte multe feluri.
Aşa mi-am dat seama că "povestea despre curaj" de acum nu e, cel puţin în ochii mei, decât o delegare a responsabilităţii către un altul, către "mortul" de pe trecerea de pietoni, către lucrurile pe care nu le văd, dar îmi place să aud povestindu-se despre ele, pentru că îmi dau o stare. Nu ştiu cum o percepi tu, m-am grăbit să "dau cu comentariul" înainte să te întreb... Mi-ar plăcea să detaliezi :).
Curajul poate fi sinucigaş. Omori pe cineva, poate nu întotdeauna persoana potrivită, şi speri în renaşterea altcuiva :). Se poate întâmpla, se poate să nu se întâmple.
În postul de care vorbim se prea poate să fi scris "înainte mea", într-o stare de relativă luciditate pe care-o anihilez, tot analizând-o. Momentan, până se face din nou zi, rămân în faţa trecerii de pietoni şi aştept a doua, a treia... a noua viaţă. Dar câte şanse să dai ne_norocirii să se întâmple? :)

Irina said...

Cine a zis chestia din citat? Că a cam zis-o... bine :)

Alina said...

Nu ma refeream la lucrurile analizate in sine, ci la curajul de a te apleca lucid,ca un chirurg peste carne si a o privi asa de curios si aprig incat sa poata observa toate detaliile. Ma gandeam la "starea" chirurgului, la motivatia si atentia si curajul lui,nu la boala operata:) Cat despre citat, e dintr-un film jucaus, se cheama "Praf de scortisoara" si face o paralela intre cat gust ai intre a prepara o mancare si a fi fericit cu viata de zi cu zi, e despre condimente si despre cum sa-ti "gatesti" viata:)