Pastrati Rosia verde!

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Sunday, May 11, 2008

Happiness provider

Tu zici ca nu o sa pleci din oraselul tau nici mort. Acolo ai tot ce iti trebuie si acolo te simti implinit. Eu iti zic ca nu o sa iti dai seama niciodata daca asta e adevarat sau nu, atata timp cat n-o sa indraznesti sa scoti piciorul din granita ta, si apoi a oraselului tau.

Ieri seara am vazut cum e inteleasa fericirea in diverse puncte de pe glob. Pentru mine, in momentul asta ar fi sa pot pleca pentru 6 luni sau un an intr-o tabara de voluntariat sau sa pot sa-mi fac ferma de porcusori de Guineea la care visez de cativa ani :) Nu ca ferma mi-ar folosi la ceva practic, dar asta mi-ar placea foarte mult sa pot sa fac :) Cat despre tabara - e visul meu cel mai colorat, ca sa zic asa.

In India, un batran cu piele inchisa si barba alba spune ca e tare bine atunci cand ploua. Fiecare ploaie il face pe fermier fericit.

In Mexic, un barbat cu o cicatrice pe fata povesteste ca, de cateva luni, a iesit din inchisoare. Ce-l face sa tresare de bucurie e ca, de acum, poate sa se uite afara pe doua ferestre.

In Brazilia, o femeie cu un turban colorat care-i tine parul strans spune ca ii place foarte mult muzica, o simte drept in inima. "Muzica porneste de la un secret. Imi place cand reusesc sa inteleg acel secret".

Te-ai putea hotari la un singur lucru dupa care ai tanjit foarte mult timp?

6 comments:

Livia Gyongyosi said...

pot sa mai zic o data "supa de taitei"? :)

Adrian Costea said...

misto de tot. Te spui la pretini. Apoi cu cantec: "fericirea-i un lucru marunt, e o aripa care vibreaza / fericirea-i un lucru marunt, un pitic ce danseaza"

Alina said...

Livia, poti sa zici de un polonic de ori :) Si as mai adauga si eu ceaiul fierbinte, de menta, in cana cu lingurita si cu branza sarata, taiata cubulete in el. O minune :D

@ Adi: he:) stii cum e cu lucrurile marunte? cred ca le gasesti pe strada:) De la gume de sters, la cate un cercel divortat si cateodata, cu putin noroc, chiar la Gellu Naum :) Acuma macan de incantare cu gandul la bobocii dumitale de rata :)

Anonymous said...

mda...pe mine tot nu m-ai impresionat. deoarece. deoarce ai gasit inca o data un lucru important de facut, mult mai important decat oamenii vii din jur. si ma supara ca mereu reusesti sa suprapui chestiile astea doua, adica oamenii vii din jur cu lucrurile importante. mie mi-ar place a sa le faci cate un foldaras fiecaruia pe care sa le alimentezi pe rand sau haotic, dar in asa fel incat fiecare foldaras sa fie la fel de plin. sau la fel de gol.

Unknown said...

Ma "indoi" ca incercam sa impresionez pe cineva cu ce am scris, in general, scriu ca sa scot o stare din mine. Cat despre cum ne-ar placea tie sau mie sa fie, asta-i cu totul alta mancare de peste si cam tine de viata personala. Ceea ce, sa nu ne fie cu suparare, dar nu degeaba se cheama "personala". Have a break, have a kit kat, ceea ce-mi doresc si mie.

Irina said...

Da. Raza de soare care aterizeaza dimineata la 7:30 pe perna mea si-mi zice: "trezirea!". E cel mai bun prieten al somnorosului care nu mai vrea sa mearga la birou. Si, ce frumos, ultimele dati cand am vazut-o chiar n-a trebuit sa merg nicaieri, am lenevit mangaind raza de soare pana tarziu spre pranz, cand a plecat si ea "pe la casile ei" :)