Pastrati Rosia verde!

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Monday, July 20, 2009

Avem containeeeer, avem valoaareee

Acum vreo 6 luni scriam despre primaria sectorului 4 si durerea din fundul sufletului ei vizavi de amplasarea de containere pentru reciclare. Nu stiau, nu aveau, nu puteau. Acum o luna le-am trimis din nou un mail in care le-am mai povestit o data cum ma doare corasonul sa tot arunc laolalta carton, sticla si plastic. N-ar putea ei sa isi rupa putin de la spaga si sa amplaseze 3 containere in zona in care stau? Si ce sa vezi? Pot. Dupa cinspe schimburi de mailuri in care ma instiintau ca au primit mailul, ca il dau mai departe la comisia nu stiu care pentru analizare, de la comisie - la Rebu, de la Rebu - inapoi si tot asa, intr-un final am aflat ca o sa amplaseze 3 containere la 5 minute de mine. Aleluia! Ideea e ca daca ceri si ai un pic de rabdare, s-ar putea sa se si indeplineasca.

Iar la cateva ore dupa ce am primit raspunsul lor, asa, ca cireasa de pe tort, am aflat ca asociatia Mai Mult Verde a initiat proiectul "Viata dupa colectare". In cadrul lui, printre altele, asociatia pune la dispozitie un model de cerere online pentru amplasare de containere, valabil pentru primariile din toata tara. Cam ce am facut eu, doar ca in cazul asta cererea e deja scrisa si se poate trimite din 3 click-uri. Asadar, daca vrei sa reciclezi si nu ai unde, completezi cererea cu numele tau, adresa la care vrei sa fie amplasate containerele si primaria careia i te adresezi. Raspunsul din partea primariei trebuie sa vina obligatoriu in maxim 30 de zile. Bafta! :)

12 comments:

vasilissa said...

interesant, voi face un info la realitatea... cine stie... poate ne trezim nitel din somn.

vio said...

auzi, tu crezi că dacă ne sforţăm un pic, noi două am putea salva lumea?

omul imatur din mine crede că da.

Alina said...

@ vasilissa: ar fi foarte misto! Fiindca e foarte simplu nici nu se aplica argumentele tipic romanesti - ca ma costa, ca dureaza, ca e complicat, ca e birocratie, ca "astia minte", ca nu stiu ce. In cazul asta, chiar tot ce trebuie sa faci e sa ceri. Da-mi si mie de stire daca reusesti sa faci ceva :)

Alina said...

@ vio: depinde de marca de tequila :))

Adrian Costea said...

Marfa, Alinule. Bine gandit si facut. Simt asa o mandretze despre tine.

Alina said...

Eu ce sa mai zic despre tine, ca te-ai imbogatit cu una bucata matza simpatica si ochioasa (atunci cand nu doarme)? :) E drept, trebuie schimbata, spalata si hranita din doua in doua ore, dar in rest mi-ar veni si mie sa ma mandresc cu ea, d'apoi tie :)

Adrian Costea said...

e misto, Alinule dar nu recomand nimanui sa faca copii in lumea asta. E plina de suspiciuni, griji si grozavii. Frumosul e doar o eschiva.
Oricum, ii adulmec in continuare degetele de romanciera. (sau de aprozaritza. Vedem.)

vasilissa said...

stii care e faza cea mai misto? ceausescu, da, da, ala raul, tiranul, care avea o sinistra, stiti voi, ala, donle, venise intr-o zi la biroul numarul unu si spusese ca vrea asa, pe strazile tarii, cum ar veni, niste tomberoane, donle, care sa fie clar delimitate pentru hirtie, plastic alea alea. aualeeeeu, nici nu aveti idee ce aproape a fost atunci sa il linseze poporul. prea multi trebuie erau atunci ca sa mai suporte romanul asa parascovenie. ma intreb si azi, daca totusi omul insista, nu eram de multi eliberati de sub jugul comunist si, tot asa, de mult invatati cu reciclarea? proasta strategie a avut totusi ceausescu asta, pe cuvint... ce om...

Adrian Costea said...

@ vasilissa: daca iti aduci aminte - eu foarte clar - erau niste programe de reciclare in scoli, IAS-uri, intreprinderi etc. Aparent functionau fiindca se pleca de la premisa - de exemplu - ca o familie are musai o cantitate "x" de deseuri reciclabile. Cine le arunca si se trezea cu somatie, facea rost de gunoaie de prin vecini. Nu stiu daca intr-adevar gunoaiele astea erau totusi reciclate. Important a fost ca incepuse educatia. Chiar si cu de-a sila: "ce-ai cu noi, ba? pentru ce sa dam cu var?"

Anonymous said...

Danke! Trimit şi eu!

Alina said...

@ vasilissa si adrian: nu am prins programele alea, ca abia imi taram cei 6 ani jumate la revolutie. Dar tin minte ca povesteau ai mei de reciclat borcane si sticle. Si cred ca mai avusese el, primul cizmar al tarii, o idee misto - mancatul de soia, care atunci era ceva odios, iar acum se vinde la rang de mare fitza prin magazinele bio :)

Alina said...

@ aristocle: gud lac! :)