Pastrati Rosia verde!

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Thursday, June 4, 2009

Intaietatea

E 5 dimineata, am deschis geamul si mananc un snitel cu sos de rosii iute, facut in casa. E bun. Aerul e dupa ploaie - un prim-aer, cu totul diferit de un prim-ministru. Pe cer e ultima stea, chiar daca e prima pe care o vad eu. Iar pasarile canta asa – 3-4-5, putine in general, dar multe, bucuros de multe, pentru linistea asta, in care oricum rasuna, la concurenta, pasii unui om. Sunt niste pasi gumosi, incaltarile i se lipesc pe asfaltul inca putin umed; e singur pe toata strada, duce o geanta pe umar, trece de geamul meu si merge mai departe, probabil spre serviciu. Liliecii zboara bezmetic, se aude si primul caine de cand pare ca a venit dimineata. Si ma intreb daca intaietatea asta de a auzi primele pasari, pasi, caini, in barca lui Ra, ni se da sau o luam noi de undeva. De unde? Pana unde?


20 comments:

Irina said...

Eu zic ca o luam de undeva, si-anume din minusul de somn, spre a intampina ziua:)
La mine, la fereastra cea noua, se aud vrabiutele din cuib in fiecare dimineata, la ora 05:45 trecute fix. Au ele un ceas desteptator, pe undeva ;)

vio said...

bă tu aveai insomnii şi ai văzut lilieci...care mai şi zboară...

Alina said...

Da, ba... Si initial renuntatul la ochelari parea o idee buna..

Alina said...

@ Irina: asta e micul lor secret :)

Livia Gyongyosi said...

un snitel cu sos iute ar fi ok pentru mimi.

Alina said...

mimi, en francais, silvu ple :) Cand vii, te astept cu o sticla de sos made in za haus, e bine? Ca snitelele nu intra in atributiile noastre :)

Irina said...

Mai stiu pe cineva cu numele asta: Mimi. O pustoaica de aproape 3 ani, care si-a zis singura asa pentru ca nu poate pronunta "Miruna". Frumos, zic :) Si zi, stii sa faci ros iute de rosii? Imi dai si mie reteta, te rog? :)

Livia Gyongyosi said...

nu vrei tu, totusi, sa ma astepti cu o ciorba, sau macar o sarma? astia nu par sa aiba conceptul de mancare prea bine inradacinat pe-aici. vreau o cioooorbaaaaaa!!!

bine ca nu m-aude mama, sa m-aresteze :)

Livia Gyongyosi said...

auzi?
tu stii ciorba de dovlecei cu zarzare si marar?

sor'mea o ura. mie cred ca-mi place tot ce e de mancare. nu stiu cum naiba. mai putin prunele fierte si orezu cu lapte.

Alina said...

@ Irina: eu am probleme si cand gatesc un ceai :) Dar ii cer reteta mamei si iti dau, daca vrei :)

Alina said...

@ Liv: NU-TI PLACE OREZUL CU LAPTE?!?

3!

La loc!

Alina said...

PS: corcodusele in ciorba mi se par cea mai dubioasa inventie. Si mama isi face nu stiu ce bulion din ele si ma acresc doar cand il vad :)

Iar mararul a fost special inventat ca sa puna in umbra patrunjelul. Patrunjelul rulz! Si tarhonul :)

vio said...

vorbiţi prea mult despre mâncare. v-a molipsit livia care de felul ei e o molima apetisantă. nu gătiţi şi o molimă apetisamtă?

Livia Gyongyosi said...

ha?

veverito. treci si mai scrie ceva pe blog, sa am ce citi, ca am terminat cartea aia si mor de plictiseala.

apropo de carte, nu vrei sa mi-o faci cado? ca mi-a placut tare mult si nu prea ti-as mai da-o inapoi.

zarzarele nu sunt corcoduse!! corcodusa este ceea ce numim o zarzara ajunsa la maturitate. grasa si galbena, sau rosie, dupa caz. chestia e ca p-alea nu le mai pui in ciorba. le pui la tuica direct. compot, sos, chestii.

cornulet, nu mai sta sa dai accept la commenturi, treci si invata! aaveeeem o taaaraaaa si-o daaatoriiiiieeeee.

Alina said...

:)) Sa va zic cum e cu Liv si cu replicile de agatat: in afara de asta cu "esti o molima apetisanta", Liv primeste gratuit tot felul de vorbe de duh de la masculii stradali.

Una din ele a fost cand eram impreuna, cumparam o merdenea, ca doua crestine si a trecut unul pe langa ea si i-a aruncat din mers un erotic - "Ce rucsac frumos ai!" Acum, Liv probabil ca ar fi trebuit sa cada pe asfalt, in extaz, dupa care sa se ridice, sa se scuture de praf si sa alerge dupa ala, ca sa-i multumeasca fiindca a complimentat-o intr-un mod deosebit si sa-i spuna ca vrea sa ramana toata viata cu el, sa ii fie alaturi si la bine, si la bere? Poate sa-mi explice si mie cineva ce e in capul astora care te claxoneaza din camion sau iti fac cu ochiul la stop?

Deci cum sa mai duci specia mai departe? Cu cine?? :)

Alina said...

@ Liv: ce tot zici acolo, ca tu stai pe net acum mai ceva decat cand erai in tara. Ce va invata aia acolo?

a, da, si alta unealta a diavolului, compotul de corcoduse. Bleah!

Anonymous said...

cre ca ti-am scris un comment da nu l-am trimis.

pai ieri au facut party pentru consolidarea relatiilor internationale. acum zac toti in diferite locuri si pozitii. evident eu m-am trezit la 8 si de atunci bantui ca o cucuvea pe holuri. am bantuit si pe-afara da a venit ploaia. tipa cu chocolat-ul si limba estoniana, de care ti-am povestit ieri, tocmai ne-a marturisit ca are publicate trei carti de poezie. :)) bine, in colaborare cu altii. da oricum. visul ei e sa devina editor si "sa creeze carti". culmea originalitatii, vrea sa publice "in special scriitori noi si scriitori vechi." :|

pacat ca s-a terminat vodca. diferiti mai suntem.

cum crezi ca foloseste diavolul compotul de corcoduse? eu cred ca dezinfecteaza cazanul de fiert suflete cu el. tu ce zici? (sa zici, ca-mi moare neuronu cu astia aici.)

Alina said...

Diavolul probabil ca poarta o ie si o fota, sta la intrarea in Iad si isi intampina turistii cu paine, sare si compot de corcoduse. Si cand nu-l vede nimeni, mai ia si el o gura, sa se indulceasca, doar oameni suntem.

Si probabil il mai foloseste cand o freaca la tample pe Mama Dracu', cand se mai simte si ea rau. Ca la altceva, nu vad sa fie bun.

Irina said...

Si, ca de la o geamana catre alta geamana, La Multi Ani!!! :)

Alina said...

Sa traim! (toate patru :) )