Pastrati Rosia verde!

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Sunday, April 12, 2009

Easy like a sunday morning

- sculat la 10 cu ochii carpiti

- iesit, o ora mai tarziu, cu Bubu, sora lu Vio, la ness frape, terasa cu soare, chelner burtos si interviu despre voluntariat pentru licenta. Intre timp, sunat mama, care ne-a stampilat scurt cu un "Ati iesit si voi la soare, ca gazele". Corect :)

- Dupa despartirea de Bubu, urcat in metrou si asezat langa o Doamna cu Catel. Doamna era studenta, catelul - maidanez. Discutat cu doamna si catelul, in paralel, timp de 4 statii. Aflat ca doamna a luat catelul de pe strada, unde statea avariat din motiv de bataie primita de la niste copii (carora le urez un sincer "La Multi Ani" in scoala de corectie). Felicitat Doamna.

- Doamna dat jos, eu continuat calatoria si ras singura cu "Ghidul lenesului" in poala. Adjudecat ca si carte de capatai.

- Terminat calatoria, dat jos la Victoriei, mers pana la Muzeul Taranului. Stat la coada, platit bilet, intrat la Targul de Florii. Holbat ochii la movilele de oua incondeiate, cruciulite din lemn, pictate de mana, vorbit o jumatate de ora cu un nene care vindea oua. Nenea mi-a explicat cum se gauresc ouale si se golesc de continut, cum se prepara vopseaua, cum se scufunda oul in vopsea si apoi in ceara, cum se trag cu vopsea toate liniutele mici si migaloase de pe ou, ca sa iasa modelul din final. Nenea dat instrument ca sa trag si eu liniute drepte, sa vad cat de greu e sa nu-ti tremure mana. Luat instrumentul, tras doua linii strambe, zgariat oul. (Facut de) ras, cumparat un ou, plecat mai departe.

- Admirat un nene in port national, cu fiul lui. Cantau la niste instrumente facute dintr-o radacina de planta care semana cu o tartacuta, doar ca mai mare. Instrumentul semana cu un fel de cimpoi.

- Mers mai departe pe la standul de vinuri ecologice. Aflat ca vinul ecologic poate sa aiba o vechime de cel mult 2 ani, pentru ca nu contine sulf sau alte substante chimice care sa il faca sa reziste mai mult. Gandit dubios la compozitia vinurilor vechi de 15 ani. Plecat mai departe.

- Ajuns la standul cu clopotei din ceramica, mici de 1 cm si cu traistutele mici cat un pumn, facute special ca sa iti pui in ele oul de Pasti. Mirat la vederea unui ou de strut cu Iisus pe el. Trecut rapid, cu ochii stransi si cu degetele in urechi, pe langa masutele cu turta dulce.

- Ajuns in ultima zona din curtea muzeului, in perimetrul castigator, unde mirosea a peste fript (la care se dadea si mamaliguta) si unde oamenii stateau pe iarba din fata muzeului, mancand sau band un vin. Printre ei, copaci mari si infloriti alb. Ajuns in Raiul din Ghidul Lenesului.



PS: Aici e un filmulet facut cu telefonul. Are o calitate mai mult decat proasta, dar va puteti face cat de cat o idee.

4 comments:

Glory Box said...

Noah, acum pot fi mai multe fete carora sa li se spuna sau sa isi spuna Bubu. Noi spunem Bubu Matizului (ca multi altii). Dar eu stiu o Bubu care e constanteanca si lucreaza la Mediafax. Tu ce Bubu cunosti?

Alina said...

Eu stiu un Bubu la hotnews si o Buba - sora lui Vio, de care ziceam :) Pe bubu de la mediafax nu o stiu, doar pe puki :)

vio said...

Şi mai ştii asta vară în Piatra Mare când a venit colega mea de serviciu cu o prietenă de-a ei? Ei, tipa îi zice Bubu lu colega mea de serviciu.

Iar eu îi zic lu soră'mea Bubu de la un bebe de la ţară cărui i se spunea Bubu.

Ăştia poa să îşi înfiinţeze o sectă:)

Alina said...

Si in secta sa se mestece numai Hubbu Bubbu :)