Pastrati Rosia verde!

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Friday, August 8, 2008

Despre romani, numai de bine

La initiativa Vasilissei, iata cateva franturi de Romanica. Intamplari tipic mioritice, cand non-stopul e inchis, cand vanzatorul de la sexshop ranjeste libidinos odata ce te vede intrand neinsotita, cand ti se zice "n-am sa va dau rest, dar va dau o guma", cand soferul de autobuz se simte suficient de tare-n maneta cat sa te claxoneze cand te vede in fusta pe strada, tot felul de chestii de-astea. Cele de mai jos s-au intamplat la doua inmormantari dar stiu eu, Liv, ca ai si tu cateva puse bine pentru iarna :)

1.In Bellu, convoiul merge incet si, cum altfel, trist. Haine negre, flori, discutii in soapta. La o intersectie dintre doua alei, un gropar la bustul gol, usor transpirat si sprijinindu-se mioritic intr-o lopata, urla catre alt gropar, aflat mai la distanta: "Laaasa, baaa, mortu', ca poa' sa mai astepte cinci minute!".

2. Tot in Bellu, cateva minute mai tarziu, in capela. Se depun coroanele, se aprind lumanarile, incepe slujba. Brusc, printre cuvintele preotului se aude TARE o sonerie de mobil. Ca si cum asta n-ar fi fost destul de penibil, dupa doua secunde imi dau seama ce melodie avea enoriasul la telefon: "It's the final countdown". :)

3. O alta inmormantare. Sicriul e adus la groapa, langa groapa - mormanul de pamant. In varful gramezii se urca un gropar care priveste spectacolul de la inaltime. Toti cei care erau imediat in spatele lui nu mai vad in fata ochilor decat tricoul pe care-l poarta - "Activia - Esti plin de viata!".

7 comments:

vasilissa said...

donle, te-am premiat. ce sa mai, m-ai facut sa rid in o si in a si imi dedura si oaresce lacrimi... :))

Livia said...

=)) tot e bine ca nu era "highway to hell". scuza-ma, o gluma proasta :D

robert said...

Imi place pe aici. O sa mai revin.

Alina said...

@vasilissa: Multamesc dumitale! Si musai sa ne vedem la schimbul ala intercultural de beri,sa-mi zici mai multe despre duiosul sobolan raposat:)) Poate mai iese de o inmormantare:)

Alina said...

@livia: :)) da, sau "Oficial imi merge bine"... :D

Alina said...

@robert: multam si te mai astept pe-aici, doar sa ciocani inainte la firewall, sa nu ma prinzi pe nepregatite :)

quiz said...

de le @ionuka am ajuns pe post la @vasilissa de unde am aterizat pe post la tine......nice .....nu-s rele deloc povestile!